Nog een keer dak

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • indien je nog garantie heb melden aan de oorspronkelijke garage !
   Indien een ander in garantie zonder medeweten aan het dak zit hebben ze een mooi excuus om van de garantie uit te komen.
   Kan ook vriendelijk verzoeken of hun Wout Bouman contacten , misschien geven ze het probleem door aan de specialist en maken deze onderling verreken afspraken

   greets
  • Even maar toevoegen aan dit draadje.
   Het dak blijft toch wel een dingetje.
   Er is weer een winter voorbij, met flink wat regen, flink wat lekkage bij mij, ook water bij de motor. Dat is nu allemaal weer droog en wat maatregelen genomen om dat droger te houden.

   Maar ja dan slaat de warmte weer toe en wil je je dak open doen.
   Eerst even het schuifdak, ja, gaat eigenlijk prima.
   Dan het dak maar proberen, altijd weer spannend, en ja hoor ... ramen gaan omlaag, schuifdak nog een stukje naar achter: “system error“
   Zo vaag als het maar kan dus.
   ramen weer omhoog met de hand, schuifdak blijft nog naar achter zitten. Opnieuw proberen: “system error”
   Alles weer dicht, schuifdak ook dicht, nou ja, nog maar een keer dan proberen. Schuifdak schuift naar acher, ramen gaan omlaag, “convertible top operation”, nu gaat ie wel open????? Ja..
   lekker gereden natuurlijk. Gaat ie nog wel dicht?
   ja, dichtgaan blijkt geen probleem.

   Dit heb ik nu een paar keer gehad.
   iemand een idee? Hint? Tip?
   gecorrodeerde contacten? Maar waarom gaat ie dan na even proberen wel open?
   ergens een schakelaar die niet goed werkt ? Van ramen/dak?
   ik hou niet zo van die vage meldingen zoals system error.   Trouwens als ie eenmaal open geweest is en ik doe hem weer dicht, dan kan ik hem even later gewoon weer open doen, dat werkt dan prima. Pas de volgende dag weer hetzelfde probleem.
  • ik heb het idee dat als het dak een langere tijd niet is gebruikt alles wat stroever gaat zoals scharnieren, raamrubbers enz.en dat bij teveel weerstand hierdoor het systeem het even laat afweten. Ik smeer alle rubbers eerst even in voor ik het dak na lange stilstand weer open en spuit ook regelmatig alle scharnierpunten in met vet. Als alles erg droog is hoor je het dak ook piepen en kraken als je hem opent.
   groeten Aad (van Wilma ;-) )

   The post was edited 1 time, last by Wilma ().

  • Wat ook een factor kan zijn i.c.m. weerstand is de conditie van de accu. Is die oud en/of niet vol? Iemand anders had het hier op het forum ook al gezegd dat een oude accu problemen kan geven. Zelf had ik ook een accu die niet meer top was omdat ie diverse malen door het alarm was leeggetrokken. Ook was ie vol lukte het soms niet om het schuifdak naar achter te krijgen of om goed dicht te doen. Nieuwe accu erin en problemen waren voorbij.
   suggestie: Als je denkt de volgende dag het weer te hebben, sluit dan een extra accu (b.v. van auto buurman) aan als test. Als ie nu in 1 keer open gaat weet je al wat meer.
  • ik zal eens kijken naar jullie suggesties. Bij open schuiven piept er wel een en ander, dat klopt, terwijl ik toch een en ander ingesmeerd heb. Ga ik nog een keertje extra doen dan.

   Accu heb ik nog nooit Problemen mee gehad. Is ook nog nooit leeggelopen en is m.i. In prima conditie. Overigens start ik ook meestal eerst de auto voordat ik de dak manipulaties doe, juist om dan genoeg spanning en stroom te hebben.
  • nou... hij wilde vandaag ook eerst niet open, maar uiteindelijk lukte het toch.
   Echter....... hij wilde niet meer dicht :fie:
   De achterklep opende nog wel, maar het dak kwam er niet meer uit. Wat ik ook probeerde, niks nada.

   Wat te doen. Nou heb ik een heel auto-technisch kundige schoonzoon, dus die maar even gebeld. Na het eten stonden ze op de stoep.
   Samen zo logisch mogelijk nagedacht en geluisterd en het bleek dat vlak na het openen van de achterklep, het systeem gewoon uitschakelde, ofwel niet verder ging in de sluitcyclus, de motor stopte gewoon.

   Dus de motor blootgelegd en getoond aan mijn schoonzoon en uitgelegd dat het wel flink nat geweest is in mijn achterbak. Dat kon hij zien, want hij zei: “Kijk dit stekkertje ziet er wel heel matig uit.” En hij trok het direct los. Een actie die ik zelf nooit zomaar zou doen, tja.. inderdaad flink wat corrosie op het contact, was trouwens maar een heel klein stekkertje. Dus die moet onderhanden genomen worden, voor nu weer even terug geprikt.
   Hij zegt, probeer het nu toch nog maar eens.
   contact aan. Schakelaar omhoog.......ennnnnn.....ja hoor, hij gaat weer dicht.
   Dus.... morgen, of maandag of dinsdag, weer wat te doen, stekkers van de motor allemaal even Schoonmaken en behandelen met Philips contactspray..... :D

   Geweldig hè ... zo’n schoonzoon. :D :D :feier: